Project

Waterbodemsanering Kostverlorenvaart – Wittenkade

Voor Waternet hebben wij, als onderaannemer van Benecke Aannemingsmij, baggerwerkzaamheden uitgevoerd in de Kostverlorenvaart in Amsterdam. Dit project was onderdeel van de waterbodemsanering cluster 1. Tussen de woonboten halen we 10.500 m³ bagger op en vervoeren het over water. Met minder overlast halen we maximaal resultaat!

Baggeren, transport en overslag

Met een 14-tons kraan op een ponton is de bagger ontgraven. Om vertroebeling van het water te beperken, is een bellenscherm ingezet. Dit scherm hield de vertroebeling binnen de werklocatie, waardoor het water schoon bleef.

De ontgraven baggerspecie is overgeslagen in beunbakken en per elektrische duwboot naar de overslaglocatie vervoerd. Daar nam een kraanschip de specie over en laadde deze in een beunschip voor transport naar rijksdepot IJsseloog.

Door transport over water
te verkiezen boven wegtransport,
hebben we hinder voor de omgeving
aanzienlijk verminderd.

 

Het verwijderen van de bagger
gebeurt tussen de woonboten door
met een 14-tons kraan op een ponton.

Meer projecten
Baggerwerken
Sanering Amstel CINDU
Sanering Amstel CINDU

Sanering Amstel CINDU

Aan de Amstel in Uithoorn is het voormalige Cindu-terrein gelegen. Als gevolg van decennialange zware industriële bedrijfsactiviteiten van Cindu is de bodem (grond en grondwater) ter plaatse sterk verontreinigd. Er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging, waarvan spoedige sanering noodzakelijk is. In opdracht van Waternet saneren wij dit deel van de waterbodem door het verontreinigde gedeelte te baggeren.

Baggerwerken
Baggeren vaargeul Amstel
Baggeren vaargeul Amstel

Baggeren vaargeul Amstel

In opdracht van Provincie Noord-Holland baggeren wij zo’n 65.000 m3 baggerspecie uit de Amstel. Met een kraanponton baggeren wij de Tolhuissluis richting de Prinses Irenebrug. Beunschepen brengen vervolgens de baggerspecie naar verwerkingslocatie IJsseloog. Tegelijkertijd wordt met een kraanschip verschillende ondiepe punten tussen Uithoorn en Amsterdam weer op diepte gebracht.